Praćenje narudžbe
Foto kiosci
Informacije
tisak@cewe.hr

Moj korisnički račun

Molimo odaberite...
Prilikom odjave, iz sigurnosnih razloga, brišu se svi nespremljeni projekti i sadržaj vaše košarice.

Petrine CEWE FOTOKNJIGE vidjele su mnoge svjetske destinacije, a uspomene na njih će i sačuvati

Intervju s Petrom Čolak

Koliko dugo izrađuješ CEWE FOTOKNJIGE?

Cewe fotoknjigu sam prvi put otkrila prošle godine i kad sam shvatila koliko je jednostavna za napraviti, naručila sam ih nekoliko i posložila po putovanjima. Tako da sada kući imam razne fotoknjige s Tajlanda, iz Amerike, Španjolske... Uvijek bude lijepe uspomene.

Odakle crpiš ideje za foto snimanja?

Često listam razne modne magazine, Pinterest ili pogledam na internetu najbolje photo spots destinacije na koju idem. Uvijek se potrudim uskladiti i modne kombinacije s destinacijom, a kako inače radim kao profesionalni fotograf, potrudim se da sve fotografije imaju određenu dozu magije i na taj način odskoče od ostalih.

Gdje ideš na izlete/putovanja?

Ajooj, svuda me ima, haha! U Hrvatskoj se često zaletim na Ušće Neretve, to mi je omiljena ljetna lokacija za izlet i snimanja. A što se ostatka svijeta tiče, često me možete sresti u Barceloni, Parizu i Londonu. Čim naiđem na jeftine karte, uvijek za izlete na nekoliko dana gledam neku od tih destinacija. Što se tiče dužih putovanja, to volim izabrati malo dalje destinacije kao što su Tajland i SAD.

Kakve fotografije slikaš kad ideš na putovanja?

Slikam 50:50 obične i modne. Prvo slikam prave turističke, hahaha, da imam za uspomenu s lokacije, a ostatak uvijek snimam za društvene mreže pa se potrudim pronaći sto neobičnije i zanimljivije lokacije te napraviti pravo modno snimanje kako bi mojim pratiteljima fotografije bile sto zanimljivije. Uvijek s potrudim napraviti nešto neobično, na što ljudi nisu navikli. Ne volim one baš tipične fotke, uvijek volim dodati neki svoj detalj i poigrati se s outfitima, pozama i sl.

Što od opreme koristiš za fotografiranje?

Imam Canon 5D mark III, nekoliko objektiva, stativ i Mavic Air dron. Uz to još nekad koristim i iphone 11 pro max, ovisno o situaciji. Ako nema kamere pri ruci posluži i pametni telefon.

Možeš li nam dati nekoliko savjeta za fotografiranje?

Uvijek tražite dobro svjetlo. To je, po meni, najvažnije, jer ako svjetlo nije dobro, nema šanse da će fotografija ispasti dobra bez obzira na lokaciju. Ranije proučite lokaciju na kojoj se želite snimati i isplanirajte outfite unaprijed, kako bi lakše napravili “instagramske slike”.

Što iskusni putnik ima u svojoj putnoj torbi?

Fotoaparat i pametni telefon s internetom, da uvijek imam pristup gps-u ako se izgubim, hahaha, sve ostalo mogu kupiti putem.

Na što paziš tijekom montaže?

Uvijek se trudim srediti svoje fotografije da imaju jednu dozu neobičnosti i magije. Igram se s bojama, nebom, trudim se uskladiti boje outfita s lokacijom kako bi kasnije u montaži to sve izgledalo bolje, i uvijek pazim da su mi fotografije oštre. Osim kada želim art fotografiju pa je namjerno malo zamutim. Sve je to kasnije igra u montaži, i ovisno kakvo raspoloženje fotografije sam zamislila, sve se to da srediti kasnije.